Definita cuvantului monoideism
MONOIDEÍSM s. n. predominare a unei idei fixe. (< fr. monoïdéisme)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu monoideism
GRAVIDÍSM s. n. ansamblul simptomelor care însoțesc graviditatea. (< fr. gravidisme) Vezi definitia »
ARGIRÍSM s.n. Intoxicație cu săruri de argint, care provoacă o colorație a pielii și a conjunctivelor; argiroză. [< fr. argyrisme]. Vezi definitia »
SUPRANATURALÍSM s. n. formă excesivă a naturalismului. (după fr. surnaturalisme) Vezi definitia »
SIMFONÍSM s.n. Totalitatea principiilor care stau la baza creației simfonice și a muzicii instrumentale în genere. ♦ Concepție care promovează ideea transformării genurilor muzicale într-un domeniu de pură expresie sau virtuozitate. [< fr. symphonisme]. Vezi definitia »
IREDENTÍSM s. n. [din it. irredento = neeliberat] – Mișcare politică naționalist-șovină, inspirată și condusă de burghezia și moșierimea italiană, apărută în deceniul opt al secolului al XIX-lea sub lozinca alipirii la Italia a teritoriilor cu populație de origine italiană din afara granițelor țării. La sfârșitul secolului al XIX-lea și începutul secolului XX, iredentismul a fost promovat de către imperialismul italian în scopuri expansioniste. Prin extensie, termenul denumește orice mișcare politică ce urmarește anexarea unor teritorii sub lozinci naționalist-șovine. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z