Definita cuvantului monoploidie
MONOPLOIDÍE s. f. stare a unui nucleu monoploid. (< fr. monoploïdie)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu monoploidie
PERCÉPȚIE, percepții, s. f. 1. Proces psihic prin care obiectele și fenomenele din lumea obiectivă care acționează nemijlocit asupra organelor de simț sunt reflectate în totalitatea însușirilor lor, ca un întreg unitar; imagine rezultată în urma acestei reflectări; p. ext. facultatea de a percepe fenomenele lumii exterioare; înțelegere, cunoaștere. 2. (În trecut) Instituție care încasa impozitele sau taxele oficiale; clădire, birou în care își avea sediul această instituție, ♦ Încasarea unui impozit sau a unei taxe oficiale. – Din lat. perceptio, fr. perception. Vezi definitia »
TEHNOLOGÍE s. f. 1. știință a metodelor și a mijloacelor de prelucrare a materiilor prime, a materialelor și a datelor. 2. ansamblul proceselor, al metodelor, operațiilor etc. pentru realizarea unui anumit produs (< fr. technologie) Vezi definitia »
CRENOTERAPÍE s.f. (Med.) Tratament cu ape de izvor minerale, termale etc. [Gen. -iei. / < fr. crénothérapie, cf. gr. krene – izvor, therapeia – tratament]. Vezi definitia »
PÉCIE, pecii, s. f. (Înv. și reg.) Carne macră de vită, de oaie sau de porc (mai ales de pe lângă șira spinării). – Din magh. pecsenye. Vezi definitia »
COLANGIOGRAFÍE s. f. radiografie a căilor biliare cu o substanță de contrast. (< fr. cholangiographie) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z