Definita cuvantului monostemon
MONOSTEMÓN, -Ă adj. (despre flori) cu un singur verticil de stamine. (< fr. monostémone)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu monostemon
clapón (clapóni), s. m. – Cocoș castrat. – Var. caplon, capon, capun; clampon, s. m. (berbec castrat). Pol. kaplon, rus. kaplun (Cihac, II, 60; Senzewitsch 200), din germ. Kapaun. Var. fără l, din ngr. ϰαπόνι, bg. kopon, sb. kopun.Der. claponi, vb. (a castra). Vezi definitia »
FLOCÓN s. n. aglomerare de particule, în soluții sau suspensii coloidale. (< fr. flocon) Vezi definitia »
SCHIATRÓN s.n. Tub catodic al cărui ecran devine mai puțin luminos în punctul de impact cu fasciculul electronic. [Pron. schi-a-, scris și skiatron. / < fr. skiatron]. Vezi definitia »
VIDEOCASETOFÓN, videocasetofoane, s. n. Aparat pentru înregistrarea și redarea videocasetelor. [Pr.: -de-o-] – Video1- + casetofon. Vezi definitia »
TAMPÓN, tampoane, s. n. 1. Piesă la vehiculele de cale ferată, constând dintr-un disc masiv de oțel și un resort puternic, care primește șocurile dintre vehicule în timpul mersului și care menține o anumită distanță între vagoanele cuplate. 2. Bucată de vată sau de tifon sterilizat, care se aplică pe o rană pentru a opri o hemoragie sau care se introduce într-o cavitate naturală a organismului în scopuri terapeutice. 3. Substanță întrebuințată pentru a împiedica un anumit proces chimic. 4. Accesoriu de birou, alcătuit dintr-o placă curbată acoperită cu hârtie sugativă, care servește la uscarea cernelii după scriere. – Din fr. tampon. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z