Definita cuvantului monotip
MONOTÍP, -Ă I. adj. făcut după un singur model de tip. II. s. n. 1. mașină tipografică de cules și turnat literele una câte una. 2. procedeu de pictură pe cupru, pe sticlă sau un material plastic, transpusă prin imprimare pe hârtie. ◊ lucrare astfel obținută. (< fr. monotype)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu monotip
SLIP s.n. 1. Chiloți de baie foarte scurți. 2. Plan înclinat cu ajutorul căruia hidroavioanele sunt coborâte din hangar sau de pe sol pe apă. ♦ Plan înclinat cu care se trag la uscat vasele pentru reparație. [< fr., engl. slip]. Vezi definitia »
MONOTÍP, -Ă adj. Făcut după un singur model sau tip. // s.n. 1. (Poligr.) Mașină de cules și de turnat literele una câte una. 2. Procedeu de pictură pe cupru, pe sticlă sau un material plastic, transpusă prin imprimare pe hârtie. ♦ Lucrare obținută prin acest procedeu. [< fr. monotype]. Vezi definitia »
PROTEROTÍP s. n. tip primar, originar al unui taxon. (< fr. protérotype) Vezi definitia »
LINOTÍP s. n. mașină tipografică de cules și turnat literele în rânduri întregi. (< fr. linotype) Vezi definitia »
TELETÍP, teletipuri, s. n. Aparat telegrafic la care receptarea semnalelor transmise se face sub formă de caractere tipografice, fără a mai fi necesară prezența unui operator. – Din fr. télétype, germ. Teletyp. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z