Definita cuvantului montaj
MONTÁJ s. n. 1. montare. 2. etapă finală în realizarea unui film, în asamblarea scenelor filmate într-o anumită succesiune. ◊ operație care constă în alăturarea prin tăiere și lipire ulterioară a fragmentelor de peliculă. ♦ ~ radiofonic = combinarea într-o ordine logică, succesivă a scenelor și episoadelor caracteristice dintr-o piesă, operă literară etc. în vederea unei transmisiuni radiofonice. 3. (în pictură, grafică, fotografie) reunire a unor imagini independente sau care fac parte dintr-o compoziție, cu scopul de a obține un nou ansamblu. 4. sistem, formație care rezultă din montarea unor piese, mecanisme etc. (< fr. montage)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu montaj
ANTURÁJ, anturaje, s. n. Totalitatea persoanelor care constituie mediul social particular al cuiva, care înconjură în mod obișnuit pe cineva; mediul, compania, societatea în care trăiește cineva. – Din fr. entourage. Vezi definitia »
MARUFLÁJ s.n. Lipirea pânzei unui tablou pe o altă pânză, pe un panou de lemn sau pe un perete; maruflare; pânză pictată și lipită astfel. [< fr. marouflage]. Vezi definitia »
PLATELÁJ s. n. 1. planșeu al unei șarpante. 2. element de rezistență al suprastructurii unui pod, care susține nemijlocit calea și transmite sarcinile și grinzile acestuia. (< fr. platelage) Vezi definitia »
TUȘAVERÁJ s. n. (sport) raportul de puncte la floretă, scrimă și box. (< tușă + -averaj) Vezi definitia »
CARAMBOLÁJ s. n. atingere, cu o bilă lovită cu tacul, a celorlalte două bile, la biliard. (< fr. carambolage) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z