Definita cuvantului monteză
MONTÉZĂ s. f. montoare (2). (< fr. monteuse)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu monteză
BIBLIOTÉCĂ, biblioteci, s. f. 1. Dulap sau mobilă specială cu rafturi de ținut cărți. 2. Încăpere, sală în care se păstrează și se citesc cărțile. 3. Colecție de cărți, periodice, foi volante, imprimate etc. ♦ Instituție care colecționează cărți, periodice etc. spre a le pune în mod organizat la dispoziția cititorilor. 4. Nume dat unei serii de cărți care prezintă caractere comune și sunt publicate de aceeași editură. – Din fr. bibliothèque, lat. bibliotheca. Vezi definitia »
CURTÍNĂ s.f. 1. Fiecare dintre părțile care alcătuiau blazonul mantiei regale (în Franța). 2. Zid care unește flancurile a două turnuri sau bastioane. 3. Masiv de arbori sau arbuști din cuprinsul unui spațiu verde, constituit dintr-o singură specie. [< fr. courtine]. Vezi definitia »
ENDOMIOCARDÍTĂ s. f. inflamație simultană a endocardului și a miocardului (de natură reumatismată). (< fr. endomyocardite) Vezi definitia »
HIPERMETAMORFÓZĂ s. f. labilitate morbidă a atenției, însoțită uneori de stări de excitație, care se observă în psihozele organice cu tulburări de conștiință. (< fr. hypermétamorphose) Vezi definitia »
TETRACHÉNĂ s.f. (Bot.) Fruct compus din patru achene. [< fr. tétrakène]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z