Definita cuvantului morală
MORÁLĂ s. f. 1. ansamblul ideilor, concepțiilor, convingerilor privind normele de conviețuire și de comportare a oamenilor în raporturile dintre ei și față de societate. 2. etică. 3. parte a unei fabule care conține o învățătură; concluzie moralizatoare dintr-o scriere literară. 4. (fam.) mustrare, dojană. (< fr. morale)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu morală
MICROFÉRMĂ s. f. mică unitate de producție cu profil agricol, în care lucrează elevi sau studenți. (< micro1- + fermă1) Vezi definitia »
REMITÉNDĂ s. f. totalitatea cărților nevândute primite de către librar de la editor în comision și înapoiate editorului. (< germ. Remittende) Vezi definitia »
BALENIÉRĂ, baleniere, s. f. Vas special echipat pentru vânătoarea de balene. ♦ Ambarcație rapidă (cu motor). [Pr.: -ni-e-] – Fr. baleinière. Vezi definitia »
FEROCIANÚRĂ s. f. sare complexă prin unirea unei cianuri feroase cu una alcalină. (< fr. ferrocyanure) Vezi definitia »
FÍȘĂ s.f. 1. Foaie de hârtie, bucată de carton etc. pe care se scriu însemnări, cuvinte, pe care se extrag citate etc.; foaie de carton care cuprinde datele bibliografice asupra unei cărți dintr-o bibliotecă; foaie care conține note, observații, detalii documentare. ♦ Act care cuprinde datele personale ale cuiva. ◊ Fișă de sănătate = foaie în care se trec datele în legătură cu sănătatea cuiva. 2. Ștecher. [< fr. fiche]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z