Definita cuvantului moscofor
MOSCOFÓR s. m. (în iconografia greco-romană) imagine reprezentând un personaj care poartă pe umeri un vițel destinat sacrificiului. (< ngr. moskhos, vițel + -for2)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu moscofor
BIOINDICATOR, bioindicatori, s.m. Specii sau populații stenotope caracteristice pentru un anumit tip de sol sau de apă, indicând existența unor elemente organice pe care acestea le conțin ori un anumit grad de poluare Vezi definitia »
AUTOTRANSPORTÓR, -OÁRE I. s. m. f. cel care lucrează pe o mașină de transportat materiale. II. s. n. autovehicul blindat de luptă, neînarmat, folosit în transportul trupelor. (< auto2 + transportor) Vezi definitia »
IMPACTÓR s. n. aparat medical pentru impactarea fragmentelor osoase prin prinderea în șuruburi. (< fr. impacteur) Vezi definitia »
CAPTATÓR, captatoare, s. n. 1. Dispozitiv care servește la captare. ◊ Captator solar = instalație pentru captarea și transformarea energiei solare în energie termică sau electrică. 2. Dispozitiv montat pe vehicule cu tracțiune electrică pentru a realiza un contact alunecător cu firul aerian de contact. – Capta + suf. -tor. Vezi definitia »
GRĂUNCIÓR, grăunciori, s. m. v. STATOLÍT. 2. (Bot.) Incluziune intracelulară, solidă, de grăunciori de amidon, la plante. – [DEX '98] Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z