Definita cuvantului moțiune
MOȚIUNE s. f. 1. parte a unui discurs în care se urmărește emoționarea lectorilor sau auditorilor. 2. propunere făcută și adoptată într-o adunare. ♦ ~ de cenzură = moțiune dintr-o adunare națională, într-un parlament, care pune în cauză guvernul. 3. (psihan.) proces dinamic prin care se actualizează pulsiunea. 4. procedeu de formare a substantivelor feminine de la cele masculine și invers, cu ajutorul sufixelor. (< fr. motion, lat. motio)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu moțiune
SUPRAPRESIÚNE, suprapresiuni, s. f. (Tehn.) Diferența pozitivă dintre presiunea absolută a unui fluid și o presiune absolută de referință; presiune a cărei valoare depășește presiunea normală admisă sau o presiune de referință. [Pr.: -si-u-] – Supra- + presiune (după fr. surpression). Vezi definitia »
MULTITÚDINE s. f. mulțime; număr mare ◊ aspect variat. (< fr. multitude, lat. multitudo) Vezi definitia »
COMPLETITÚDINE s. f. (Log.) Proprietate a unui sistem ipotetic-deductiv în care orice propoziție supusă regulilor de deducție poate fi demonstrată. – Cf. fr. complétude. Vezi definitia »
DESCONSIDERAȚIÚNE s. f. v. desconsiderație. Vezi definitia »
ALBUMINÓNE s.f.pl. (Biol.) Partea de proteine din serul sanguin care nu coagulează prin încălzire. [< fr. albuminones]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z