Definita cuvantului mungo
MÚNGO s. n. lână din postavuri vechi, materie primă pentru lâna artificială. (< fr. mungo)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu mungo
PAGO- elem. „regiune submontană”. (< fr., engl. pago-, cf. gr. pagos, stâncă) Vezi definitia »
SIRING(O)- elem. „canal”, „tub”, „fistulă”. (< fr. syring/o/-, cf. gr. syrinx, -ingos) Vezi definitia »
EMBARGÓ, embargouri, s. n. 1. Interzicere de către un stat a exportului sau importului de mărfuri într-o sau dintr-o țară, ca sancțiune pentru încălcarea unor reguli sau principii de drept internațional sau ca mijloc de presiune politică. 2. Reținere de către un stat a navelor comerciale sau de mărfuri altui stat aflate pe teritoriul sau (în condițiile în care a survenit un conflict între statele respective). – Din fr. embargo. Vezi definitia »
ARAGO, François (1786-1853), astronom și fizician francez. A cercetat refracția și polarizarea luminii, propagarea sunetelor, magnetismul și electromagnetismul, scintilația stelelor, aurorelor polare (1840). Vezi definitia »
MANDÍNGO subst. 1. S. m. Membru al populațiilor care trăiesc în regiunea văii superioare a râului Niger, din vestul Africii. 2. S. n. Grup de limbi înrudite mande, incluzând bambara, malinke și maninka, foarte răspândite în vestul Africii; mandekan. (cf. engl. mandingo < mandingo mandeŋga < mandi mande) [AHDEL] Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z