Definita cuvantului narcolepsie
NARCOLEPSÍE s. f. tendință irezistibilă de a dormi, simptom al unor boli ca diabetul, obezitatea etc. (< fr. narcolepsie)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu narcolepsie
EXPLÓZIE s.f. 1. Detonație produsă prin descompunerea unei substanțe explozive sau prin expansiunea unui gaz; reacție fizico-chimică rapidă în care se produce o cantitate mare de gaz la temperatură înaltă, efectuându-se și un lucru mecanic. 2. Trecere bruscă a unui fenomen de la vechea lui calitate la una nouă, prin distrugerea calității vechi. 3. (Fig.) Manifestare, izbucnire violentă a unui fenomen, a unui sentiment etc. ♦ Explozie demografică = creștere bruscă a unei populații. 4. Ieșire bruscă a aerului din aparatul fonator după ce a fost oprit de un obstacol. [Gen. -iei, var. esploziune, exploziune s.f. / cf. fr. explosion, lat. explosio]. Vezi definitia »
POLARIMETRÍE s. f. metodă de analiză cantitativă a substanțelor bazată pe măsurarea unghiului cu care o substanță optic activă rotește planul de polarizare a luminii. (< fr. polarimétrie) Vezi definitia »
URETEROTOMÍE s. f. incizie a ureterului. (< fr. urétérotomie) Vezi definitia »
CODICOLOGÍE s.f. Disciplină a paleografiei care studiază manuscrisele nu atât ca purtătoare ale unui text, cât ca având o viață proprie. ♦ Istorie a colecțiilor, a stărilor și a condițiilor de păstrare etc. a manuscriselor. [< fr. codicologie, cf. gr. codex – carte, logos – știință]. Vezi definitia »
păsărăríe, păsărăríi, s.f. (înv.) crescătorie de păsări; prăvălie în care se vindeau păsări. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z