Definita cuvantului nativism
NATIVÍSM s. n. 1. denumire dată acelor sisteme filozofice care atribuie ideilor și principiilor de activitate umană un caracter înnăscut. 2. concepție proprie mișcării social-politice a autohtonilor din colonii, care revendică revenirea la puterea local-tradițională. (< fr. nativisme)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu nativism
SIMPLÍSM s. n. mod unilateral și superficial de a privi lucrurile; nivel intelectual scăzut. (< fr. simplisme) Vezi definitia »
rubedenism, rubedenisme s. n. (pub., peior.) nepotism, promovare în funcții importante, de către un om politic aflat la putere, a propriilor rude. Vezi definitia »
EURIGNATÍSM s.n. (Med.) Malformație constând în existența unor maxilare anormal de late. [Pron. e-u-. / < fr. eurygnathisme, cf. gr. eurys – larg, gnathos – falcă]. Vezi definitia »
MORFOLOGÍSM s. n. curent de gândire în filozofie și știință, ca o reacție împotriva evolutismului sociocultural, care se întemeiază pe ideea studierii „morfologice” a culturii; istoricism. (< morfologie + -ism) Vezi definitia »
EXCLUSIVÍSM s.n. Refuz categoric de a ține seama de părerile, de ideile altcuiva, de a veni în contact cu altfel de oameni etc.; caracterul a ceea ce este exclusiv. [< fr. exclusivisme]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z