Definita cuvantului navifon
NAVIFÓN s. n. aparat telefonic de construcție specială, la bordul navelor. (< engl. naviphone)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu navifon
DEUTERÓN s. m. nucelu al atomului de deuteriu, format dintr-un proton și un neutron; deuton. (< fr. deutéron) Vezi definitia »
AUTOSIFÓN s. n. tub pentru prepararea sifonului, cu o minibutelie de acid carbonic, într-un dispozitiv special. (< fr. autosiphon) Vezi definitia »
CICLÓN, cicloane, s. n. 1. Vânt puternic cu deplasarea aerului în spirală, însoțit de ploi torențiale și de descărcări electrice, specifice regiunilor tropicale; uragan, taifun. ♦ Regiune a sistemului baric în care presiunea scade de la periferie spre centru, iar masele de aer au o mișcare convergentă. 2. Aparat pentru separarea particulelor materiale dintr-un gaz cu ajutorul forței centrifuge. – Din fr. cyclone. Vezi definitia »
MICRÓN s. m. unitate de măsură pentru lungimi, a mia parte dintr-un milimetru; micrometru (II), micromilimetru. (< fr. micron, germ. Mikron) Vezi definitia »
HIDROCICLÓN s. n. dispozitiv de sortare a materialelor granulare, asemănător cu un ciclon, în care separarea granulelor se face sub acțiunea forței centrifuge, exercitată de un curent de apă. (< fr. hydrocyclone) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z