Definita cuvantului neandertalian
NEANDERTALIÁN, -Ă adj., s. m. f. (individ) care aparține speciei umane fosile de Neandertal. (< fr. néandertalien)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu neandertalian
CARABÁN, carabani, s. m. (Entom.; reg.) Nasicorn. – Cf. alb. karabishte. Vezi definitia »
VOLÁN s.n. I. Garnitură făcută dintr-o fâșie de țesătură ușoară sau de dantelă, adesea încrețită sau plisată, care se aplică drept podoabă pe rochii, la mâneci etc. II. (Tehn.) 1. Piesă din dispozitivul de direcție al unui autovehicul cu ajutorul căreia se poate îndrepta vehiculul în direcția voită. 2. Piesă în formă de roată cu ajutorul căreia se pun în mișcare anumite mașini, se acționează mecanisme etc. [Pl. -ne, -nuri. / < fr. volant]. Vezi definitia »
NEEUCLIDIÁN, -Ă adj. Geometrie neeuclidiană = ramură a geometriei în care se infirmă postulatul lui Euclid referitor la două drepte paralele tăiate de o secantă. [Pron. ne-e-u-cli-di-an, pl. -ieni, -iene. / < ne- + euclidian, după fr. non-euclidien]. Vezi definitia »
bolozán, bolozáne, s.n. (reg., înv.) luntre mare, caíc. Vezi definitia »
BĂRĂGAN, subunitate estică a Cîmpiei Române, cuprinsă între văile, Mostiștei, Dunării, Buzăului și reg. subcarpatică; acoperită de loess și presărată cu crovuri, dune și lacuri sărate. Caracteristica principală este dată de interfluviile largi, de mare netezime, cu scurgere semiendoreică și ape subterane adînci. Climat de stepă și soluri cernoziomice, propice culturilor cerealiere, de floarea-soarelui, sfeclă de zahăr, tutun etc., unele pe terenuri irigate. Considerat grînarul țării. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z