Definita cuvantului boieri
BOIERÍ, boieresc, vb. IV. 1. Tranz. (Înv.) A conferi cuiva titlul de boier, a da cuiva o boierie. 2. Refl. (Fam.) A trăi, a se comporta ca un boier, a avea pretenții de boier. – Din boier.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu boieri
slugătorí, slugătorésc, vb. IV (reg.) 1. a sluji, a servi, a slugări. 2. (refl.) a se sluji (de ceva), a se folosi. Vezi definitia »
desfăcut la brăcinari expr. care provoacă (pe cineva) la o competiție. Vezi definitia »
DOGORÍ, dogoresc, vb. IV. Intranz. 1. (Despre soare, foc etc.; la pers. 3) A răspândi o căldură puternică, arzătoare. ♦ Tranz. A da cuiva o senzație de căldură arzătoare; a încinge, a înfierbânta ceva. 2. (Despre oameni și despre părți ale corpului lor) A fi aprins, încins, înfierbântat de o emoție, de boală etc. [Var.: dogorî vb. IV] – Din bg. dogorja, scr. dogoreti. Vezi definitia »
1. Fonduri constituite într-o perioadă de gestiune, pe seama cheltuielilor, cu scopul acoperirii riscurilor și a pierderilor care pot apărea din cauza deprecierii bunurilor și a creșterii obligațiilor. 2. Sursă constituită pe seama cheltuielilor, pentru acoperirea unei pierderi sau a unei cheltuieli cu caracter probabil. 3. Post din pasivul bilanțului contabil, alimentat cu prelevări din profit și destinat acoperirii riscurilor viitoare. Vezi definitia »
AGERÍ, ageresc, vb. IV. Tranz. (Rar) A face pe cineva ager la minte. – Din ager. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z