Definita cuvantului zlot
ZLOT, zloți, s. m. ~ ♦ Monedă de aur de valoarea unui galben (3) care a circulat în Europa centrală și răsăriteană între sec. al XV-lea și al XVII-lea. ♦ Monedă de argint de valoare inferioară talerului2, care a circulat în trecut și la noi și care, la începutul sec. al XIX-lea, valora 30 de parale [, aproximativ un leu în 1957]. ~ ♦ Nume dat odinioară în Transilvania florinului (1) austriac; ~. (din pol. złoty. < sl. zlatŭ = aur) [def. DLRLC]

Sursa: DER
Cuvinte ce rimeaza cu zlot
BALÓT s. n. pachet, legătură mare de mărfuri, de diferite obiecte etc.; bal2. ◊ oțel-balot = bandă de oțel la legarea baloturilor, la confecționarea cercurilor de butoaie etc. (< fr. ballot) Vezi definitia »
MICROFÓT s.n. Imagine obținută prin microfotografiere. [< germ. Mikrophot]. Vezi definitia »
COIÓT s. m. mamifer carnivor din America, asemănător cu lupul și cu șacalul; lupul preriilor. (< fr., sp. coyote) Vezi definitia »
panacot, panacoturi s. n. (intl.) înghesuială, aglomerație. 2. furt din buzunar. 3. tramvai. Vezi definitia »
perót, -ă, adj., s.m. și f. (înv.) 1. (adj.) care aparține mahalalei Pera din Istanbul sau peroților; originar din Pera, privitor la Pera sau la peroți. 2. (s.m. și f.) persoană de naționalitate străină care locuia în mahalaua Pera din Istanbul. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z