Definita cuvantului nominalism
NOMINALÍSM s. n. 1. curent în filozofia medievală care susținea că numai lucrurile individuale sunt reale, noțiunile generale fiind doar simple nume și neexistând independent de ele. 2. teorie burgheză care susține în mod eronat că banii nu sunt o marfă, nu au valoare intrinsecă, ci doar una convențională, nominală. (< fr. nominalisme)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu nominalism
BYRONÍSM BAI-/ s. n. imitație a poeziei lui Byron, caracterizată printr-o atitudine de revoltă individuală și anarhică, impetuoasă, dominată de pasiuni tumultuoase, dar sinceră și cinstită. (< fr. byronisme) Vezi definitia »
MELANÍSM s. n. 1. pigmentație neagră excesivă a pielii și a părului. 2. (biol.) mutație recesivă care face să apară indivizi de culoare neagră. ◊ tendință a unor organe vegetale de a prezenta o culoare închisă. (< fr. mélanisme) Vezi definitia »
INDIVIDUALÍSM s. n. 1. ansamblu de concepții (etice) care iau ca punct de plecare individul izolat de societate. 2. concepție și atitudine morală retrogradă, manifestată prin situarea intereselor individului mai presus de cele colective. (< fr. individualisme) Vezi definitia »
ANTIVEDETÍSM s. n. Atitudine a unui artist, a unui sportiv opusă vedetismului. – Anti- + vedetism. Vezi definitia »
NARODNICÍSM s. n. mișcare social-politică în Rusia din a doua jumătate a sec. XIX, care, subapreciind dezvoltarea și rolul clasei muncitoare, vedea în țărănime și în intelectualitate singurele forțe revoluționare. (după rus. narodnicestvo) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z