Definita cuvantului nosofite
NOSOFÍTE s. f. pl. paraziți vegetali dezvoltați pe plante bolnave. (< fr. nosophytes)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu nosofite
PASIVITÁTE s. f. 1. Stare a celui pasiv (I 1); lipsă de activitate, de inițiativă, de interes; renunțare la acțiune; inactivitate; resemnare. 2. Însușire a unor metale sau aliaje de a nu fi atacate de unii acizi concentrați. – Din fr. passivité, germ. Passivität. Vezi definitia »
BELE-ÁRTE s. f. pl. (Rar) Arte frumoase. – Din it. belle arte. Vezi definitia »
COMPATIBILITÁTE s. f. 1. faptul, însușirea de a fi compatibil. ◊ (lingv.) însușirea de a putea exista împreună, de a suporta asocierea cu un cuvânt sau prezența unei categorii gramaticale. 2. (log.) raport între două enunțuri care nu se exclud reciproc. 3. (mat.) proprietate a unui sistem de relații de a fi compatibil. 4. (telec.) ~ inversă = retrocompatibilitate. (< fr. compatibilité) Vezi definitia »
ANORGANICITÁTE s. f. însușirea a ceea ce este anorganic. (< it. anorganicità) Vezi definitia »
OFICIALITÁTE, (1) oficialități, s. f. 1. Persoană oficială; (la pl.) autoritățile dintr-o țară, dintr-un oraș; reprezentanții oficiali ai autorității. 2. (Jur.; în sintagma) Principiul oficialității = principiu de bază al dreptului procesual penal, potrivit căruia procurorul și organele de urmărire penală, precum și instanțele penale pot să săvârșească din oficiu orice act care intră în competența lor. 3. Caracter oficial, calitate, ținută, atitudine oficială. [Pr.: -ci-a-] – Din fr. officialité. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z