Definita cuvantului numinozitate
NUMINOZITÁTE s. f. caracterul de putere, de supranatural, de miracol, propriu lui Dumnezeu sau a ceea ce este sacru. (< it. numinosità)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu numinozitate
BLAJINĂTÁTE s. f. (Rar) Însușirea de a fi blajin. – Blajin + suf. -ătate. Vezi definitia »
MORBIDITÁTE s. f. 1. caracter morbid. ◊ predispoziție la boli. 2. faptul de a fi bolnav. 3. proporție a îmbolnăvirilor în cadrul unei populații, într-o anumită perioadă. (< fr. morbidité) Vezi definitia »
IMPRESCRIPTIBILITÁTE s. f. starea, însușirea de a fi imprescriptibil. (< fr. imprescriptibilité) Vezi definitia »
FEBRILITÁTE s. f. încordare, înfrigurare; activitate intensă. (< fr. fébrilité) Vezi definitia »
DINAÍNTE adv. 1. (Local) În față, înainte. ◊ Loc. adj. De dinainte = aflat în față. ◊ Expr. A (sau a-l) lua (pe cineva) gura pe dinainte = a spune ceva ce nu a vrut să spună, a-și da fără voie gândurile pe față. A nu-i trece cuiva pe dinainte = a nu îndrăzni (din prea mare respect sau considerație) să se arate în față cuiva; a acorda cuiva o deosebită considerație. ♦ (Adjectival, invar.) Din față, anterior. Rândul dinainte. ♦ (Substantivat; în forma dinaintea) Jumătatea din față a corpului unui animal sau al unui om. 2. (Temporal) De mai înainte, de mai de mult. ◊ Loc. adj. De dinainte = de adineauri: pomenit cu o ocazie anterioară. ♦ Din timp, de cu vreme. – De4 + înainte. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z