Definita cuvantului observa
OBSERVÁ vb. tr. 1. a băga de seamă, a remarca. ◊ a atrage atenția, a face o remarcă, o observație. 2. a cerceta, a examina atent. ◊ a supraveghea acțiunile cuiva; a controla. 3. a pândi, a iscodi. (< fr. observer, lat. observare)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu observa
a da nas în nas cu cineva expr. a se întâlni cu cineva în mod neașteptat. Vezi definitia »
AUTOOBSERVÁ vb. refl. a-și observa propriile acțiuni, manifestări comportamentale, idei, trăiri afective. (< fr. autoobserver) Vezi definitia »
dáva (-ále), s. f. – Plîngere, jalbă, acuzație în fața unui judecător. – Mr. dăvie. Tc. dava (Șeineanu, III, 45), cf. ngr. νταβᾶς, alb., bg., sb. dava. Sec. XVIII. – Der. davagilîc, s. n. (plîngere), din tc. davacilik; davagiu, s. m. (reclamant), din tc. davaci. Vezi definitia »
va doresc toate cele bune si sa nu ma mai sunati k nu mai am telefon si nici pe net sa nu ma mai asteptati k nu mai intru.......bagativa pula in el net ..........cine a inventat netul e un handicapat daiasi la muie Vezi definitia »
CONSERVÁ vb. I. tr. 1. A păstra nealterat datorită unui anumit tratament; a păstra alimente sub formă de conserve. 2. A păstra, a păzi. ♦ refl. A se menaja. [P.i. consérv. / < fr. conserver, cf. it., lat. conservare]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z