Definita cuvantului octocoralieri
OCTOCORALIÉRI s. m. pl. subclasă de polipi coralieri, cu gura înconjurată de opt tentacule. (< fr. octocoralliaires)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu octocoralieri
FERÍ, feresc, vb. IV. 1. Tranz. și refl. A (se) păzi de o primejdie, de o greșeală, de un risc; a (se) apăra. ◊ Absol. (În construcții exclamative) Doamne ferește! Ferească Dumnezeu!Refl. A evita să întâlnească pe cineva, să fie văzut de cineva; a se ascunde; a fugi. 2. Refl. și tranz. A (se) da deoparte, a (se) trage înapoi (pentru a evita ceva). – Et. nec. Vezi definitia »
BROMURI (‹ fr. {i}) s. f. Săruri ale acidului bromhidric. Bromură de potasiu = sare de potasiu a acidului bromhidric (KBr), cristalizată, încoloră, solubilă în apă, întrebuințată drept calmant în medicină. Bromură de argint = sare de argint a acidului bromhidric (AgBr), cristalizată albă-gălbuie, solubilă în amoniac, întrebuințată la obținerea emulsiilor gelatinoase pentru plăcile, filmele și hîrtiile fotografice. Vezi definitia »
adineáori, adv. – Cu puțin înainte, de curînd, acum o clipă. – Var. adineauri, (a)dineaorea, (a)dineaurea, dineaori, dinioară, dinăoară, dinioarea, odineoară; odinioară, adv. (pe vremuri, odată). Mr. (a)deneavra. < Lat. in illa hora, al cărui rezultat *inioară, s-a combinat cu de și cu a- caracteristic formațiunilor adv. (DAR; REW 4176); cf. it. allora (‹ illa hora), v. sp. agora (‹ hac hora). Pușcariu 26 presupunea o construcție de tipul *ad de in illam horam. Odinioară, cu sensul clar specializat și inconfundabil se datorează confuziei între a- pretetic și art. indef. o, ca odată, deodată. Vezi definitia »
lucruri facute rau; in stangism; care nu sunt facute bine sau care nu trebuie ; stangista/stangisti/stangist/.!? Vezi definitia »
EURI- elem. „larg, cuprinzător, vast”. (< fr., germ. eury-, cf. gr. eurys) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z