Definita cuvantului oficinal
OFICINÁL, -Ă adj. utilizat în farmacie; medicinal. ♦ medicament ~ = medicament cu compoziție stabilă, nealterabil, preparat dinainte de farmacie. (< fr. officinal)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu oficinal
INTERDIGITÁL, -Ă adj. Între (dintre) degete. [Cf. fr. interdigital]. Vezi definitia »
PRAIRIÁL s.n. A noua lună în calendarul republican francez (20 mai – 18 iunie). [Pron. pre-ri-al. / < fr. prairial]. Vezi definitia »
TRANSPLEURÁL, -Ă adj. Care traversează pleura. [Pron. -ple-u-. / cf. fr. transpleural]. Vezi definitia »
METÁL, metale, s. n. 1. Nume generic dat oricărui element chimic cu luciu caracteristic, bun conducător de căldură și de electricitate, maleabil și ductil, de obicei solid la temperatura obișnuită; p. ext. aliaj format din două sau mai multe asemenea elemente chimice, din aceste elemente și alte materiale etc. ◊ Metal nobil = metal care se găsește în natură în cantități mici și care se oxidează sau se alterează cu greutate. Metal prețios = aurul, platina și argintul. Metal rar = metal care se găsește în cantități mici sau în stare dispersă în scoarța Pământului. ♦ Fig. Bani. 2. (Pop.; la pl.) Substanță chimică. [Pl. și: (rar) metaluri] – Din fr. métal, germ. Metall. Vezi definitia »
HIEMÁL, -Ă adj. 1. (Liv.) De iarnă. 2. (Bot.; despre plante) Care trăiește sau crește iarna. [Pron. hi-e-. / < fr. hiémal]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z