Definita cuvantului oleotorax
OLEOTORÁX s. n. metodă de tratament din injectarea unei substanțe uleioase în cavitatea pleurală, pentru a completa acțiunea unui pneumotorax artificial. (< fr. oléothorax)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu oleotorax
LIMÁX s. m. melc fără cochilie. (< lat. limax) Vezi definitia »
STÓRAX s. n. rășină mirositoare din sucul de stirax, folosit în parfumerie și în medicină. (< fr. storax) Vezi definitia »
FLAX s. n. țesut conjunctiv elastic, din tendoane, cartilage etc., la prepararea conservelor de carne și a mezelurilor. (< germ. Flechse) Vezi definitia »
PÉRTINAX s.n. Hârtie presată, tare, cu calități izolatoare, folosită în electrotehnică. [< fr. pertinax, germ. Pertinax]. Vezi definitia »
PNEUMOTORÁX s. n. 1. Pătrundere a aerului în cavitatea pleurală, datorită perforării plămânului sau a peretelui toracic. Pneumotorax spontan. Pneumotorax accidental. 2. Metodă de tratare a tuberculozei pulmonare, constând în introducerea artificială a aerului în cavitatea pleurei pentru a comprima și a imobiliza plămânul bolnav, până la însănătoșire. Pneumotorax artificial. Pneumotorax terapeutic. [Pr.: pne-u-] – Din fr. pneumothorax. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z