Definita cuvantului boiștean
BOIȘTEÁN, boișteni, s. m. Pește de 8-12 cm cu spinarea și părțile laterale de culoare verde-închis, cu pete și puncte întunecate, alb pe burtă, care trăiește în apele din zona de munte și de coline (Phoxinus phoxinus). [Pr.: bo-iș-] – Boiște + suf. -ean.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu boiștean
PARIZIÁN, -Ă, parizieni, -e s. m. și f., adj. 1. S. m. și f. Persoană care face parte din populația de bază a Parisului sau este originară de acolo. 2. Adj. Care aparține Parisului sau parizienilor (1), privitor la Paris sau la parizieni; (originar) din Paris; specific Parisului. [Pr.: -zi-an] – Din fr. parisien. Vezi definitia »
COTIDIÁN, -Ă, cotidiani, -e, adj., (2) cotidiene, s. n. 1. Adj. De fiecare zi; zilnic. 2. S. n. Gazetă care apare zilnic. [Pr.: -di-an] – Din fr. quotidien, lat. quotidianus. Vezi definitia »
FARINGIÁN, -Ă adj. referitor la faringe. (< fr. pharyngien) Vezi definitia »
LENINGRĂDEÁN, -Ă, leningrădéni, -e, s.m. și f., adj. (După fosta denumire a orașului Sankt Petersburg (Petrograd), între 1924 și 1991) (Persoană) care face parte din populația de bază a orașului Leningrad (azi Sankt Petersburg) din Rusia sau este originară de acolo. (Leningrad (n.pr. = Orașul Lenin) + suf. -ean; cf. rus. leningradskiĩ, germ. Leningrader) Vezi definitia »
HIDROACUSTICIÁN, -Ă s. m. f. specialist în hidroacustică. (< hidroacustică + -ian) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z