Definita cuvantului quieto
QUIÉTO adj. inv. (Muz.) Liniștit, calm. [Pr.: chi-é-] (din it. quieto)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu quieto
MARTELLÁTO adv. (muz.; la instrumentele cu arcuș) sacadat, energic, cu arcușul smucit. (< it. martellato) Vezi definitia »
GLIPTO- Element prim de compunere savantă cu semnificația „gravat”, „incrustat”. [Var. glipt-. / < fr. glypto-, cf. gr. glyptos]. Vezi definitia »
CONCÉRTO s.n. invar. Compoziție muzicală pentru un instrument acompaniat de orchestră; concert. ◊ Concerto grosso = compoziție orchestrală de virtuozitate compusă din mai multe părți, în care un grup de instrumente soliste cântă alternativ, în dialog, cu întreaga orchestră. [< it., fr. concerto]. Vezi definitia »
PÚTTO s.n. (Arte) Denumire în sculptura și pictura italiană pentru motivul plastic al copilului Amor; amoraș. ♦ Denumire dată figurilor de îngerași care apar frecvent în compozițiile iconografice sau decorative din epoca Renașterii și apoi în baroc. [Pl. -tti. / < it. putto]. Vezi definitia »
AALTO [ḁ:lto], Alvar (1898-1976), arhitect finlandez. Unul din maeștrii arhitecturii moderne. Construcții care vădesc preocuparea pentru încadrarea în mediu (Centrul Cultural și Palatul Congreselor din Helsinki, Opera din Essen). Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z