Definita cuvantului omfalectomie
OMFALECTOMÍE s. f. ablațiune a ombilicului. (< fr. omphalectomie)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu omfalectomie
ISEGORÍE s. f. termen care desemna, în democrația sclavagistă ateniană dreptul egal al fiecărui cetățean de a lua cuvântul spre a se pronunța în treburile publice. (cf. gr. isegoreo, a vorbi cu egală libertate) Vezi definitia »
AEROTOPOGRAFÍE s.f. Tehnică a măsurătorilor terestre făcute cu fotograme aeriene. [Gen. -iei. / < fr. aérotopographie]. Vezi definitia »
CALCULÁȚIE, calculații, s. f. Calculare. – Din lat. calculatio. Vezi definitia »
SIMETRÍE s. f. 1. dispunere a unor părți identice într-un mod asemănător într-un ansamblu, într-un tot. ◊ armonie, îmbinare armonioasă rezultată din anumite combinații regulate și bine proporționate. 2. (mat.) proprietate a unei figuri în raport cu un punct, cu o dreaptă sau cu un plan de a avea puncte care să corespundă două câte două. ◊ proprietate a două figuri de a se suprapune exact. (< fr. symétrie, lat., gr. symmetria) Vezi definitia »
HAIDUCÍE, haiducii, s.f. 1. Luptă armată a unor cete de haiduci (1) împotriva asupritorilor, frecventă la sfârșitul evului mediu în țările românești și în Peninsula Balcanică. 2. Viață sau îndeletnicire de haiduc (1). 3. Purtare, deprindere de haiduc (1). – Haiduc + suf. -ie. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z