Definita cuvantului ondulație
ONDULÁȚIE s. f. 1. mișcare lentă, asemănătoare cu aceea a valurilor. ◊ (geol.) deformare a unor straturi sedimentare, cu o rază mare de curbură. 2. buclă, cută. ◊ totalitatea undelor și a cutelor rezultate în urma ondulării părului. (< fr. ondulation, it. ondulazione)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu ondulație
TOVĂRĂȘÍE, tovărășii, s. f. 1. Relația dintre tovarăși, legătură bazată pe raporturi tovărășești. ♦ Companie, societate. ◊ Expr. A ține (cuiva) tovărășie = a sta pe lângă cineva pentru a nu-l lăsa singur, pentru a-l distra; a ține cuiva de urât. 2. Asociere, participare la o întreprindere (comercială); întovărășire, asociație. – Tovarăș + suf. -ie. Vezi definitia »
ORDALÍE s. f. probă judiciară în evul mediu constând în supunerea învinuitului la diferite încercări (foc, apă fiartă etc.); „judecata lui Dumnezeu”. (< fr. ordalie, lat. ordalium) Vezi definitia »
SUBROGÁȚIE s. f. subrogare. (< fr. subrogation) Vezi definitia »
1.Fie ca este vorba de exercitarea dreptului de a alege, fie ca este vorba de dreptul de a fi ales,este existenta unei proceduri speciale, caracterizat mai ales prin termene scurte prevazute pentru solutionare plangerilor si pentru introducerea cailor de atac. Vezi definitia »
AUTOINFÉCȚIE s. f. infectare cu microbi proprii. (< fr. auto-infection) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z