Definita cuvantului ordovician
ORDOVICIÁN, -Ă adj., s. n. (din) a doua perioadă a paleozoicului. (< fr. ordovicien)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu ordovician
BĂLAN, Ștefan (1913-1991, n. Brăila), inginer constructor român. Acad. (1963), prof. univ. la București. Lucrări în domeniul mecanicii teoretice și aplicate, calculul construcțiilor și teoria plasticității. Lucrări de istorie a științei și tehnicii. Vezi definitia »
hultan, hultani s. m. hoț cu experiență. Vezi definitia »
oragan genital Vezi definitia »
LENINGRĂDEÁN, -Ă, leningrădéni, -e, s.m. și f., adj. (După fosta denumire a orașului Sankt Petersburg (Petrograd), între 1924 și 1991) (Persoană) care face parte din populația de bază a orașului Leningrad (azi Sankt Petersburg) din Rusia sau este originară de acolo. (Leningrad (n.pr. = Orașul Lenin) + suf. -ean; cf. rus. leningradskiĩ, germ. Leningrader) Vezi definitia »
ȘOFRÁN, șofrani, s. m. 1. Plantă erbacee cu frunzele lungi și înguste și cu florile violete cu linii purpurii, din care se extrage o substanță aromatică de culoare galbenă, folosită în medicină, în bucătărie și în industrie (Crocus sativus).P. ext. Substanță colorantă extrasă din această plantă. 2. (Bot.) Șofrănel (1). – Din rus. șafran, pol. szafran. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z