Definita cuvantului orizontaliza
ORIZONTALIZÁ vb. tr. a așeza (ceva) în poziție orizontală. ◊ a cala. (< orizontal + -iza)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu orizontaliza
CARACTERIZÁ, caracterizez, vb. I. Tranz. 1. A constitui caracteristica cuiva sau a ceva. Îl caracterizează modestia. 2. A descrie, a înfățișa, a face să reiasă trăsăturile caracteristice ale unei persoane, ale unui lucru sau ale unui fenomen. – Din fr. caractériser. Vezi definitia »
DEZINSECTIZÁ, dezinsectizéz, vb. I. Tranz. A curăța de insecte dăunătoare o locuință, un spital etc. – Din fr. désinsectiser. Vezi definitia »
PASTELIZÁ vb. I. 1. tr. A desena, a vopsi în culoarea pastel. 2. intr. (Rar) A crea un pastel; a da impresia de pastel (1). [După fr. pasteller]. Vezi definitia »
FRATERNIZÁ, fraternizez, vb. I. Intranz. A manifesta sentimente frățești față de cineva; a intra în strânsă prietenie cu cineva; a face cauză comună cu cineva. ♦ (Despre militari sau despre unități militare angajate în războaie nedrepte) A face cauză comună cu adversarul (ca protest împotriva războiului). – Din fr. fraterniser. Vezi definitia »
INDUSTRIALIZÁ vb. I. tr. A dezvolta industria; a introduce tehnica mașinistă în anumite procese de muncă; a transforma un proces de producție meșteșugărească într-un proces de producție întemeiat pe tehnica mașinistă modernă. ♦ tr., refl. A deveni sau a face (un stat, o țară etc.) să devină industrial, să treacă la marea industrie mașinistă. ♦ A transforma o materie primă în produse industriale. [Pron. -tri-a-. / cf. fr. industrialiser]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z