Definita cuvantului orogenic
OROGÉNIC, -Ă adj. orogenetic. (< fr. orogénique)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu orogenic
CÍCLIC, -Ă, ciclici, -e, adj. 1. Care se desfășoară în cicluri sau aparține unui ciclu; periodic. ♦ (Despre lucrări muzicale, artistice) Care este alcătuit din mai multe părți independente. ♦ (Despre compuse chimice) Care are catenele în formă de ciclu (2). 2. (Bot.; despre flori) La care toate elementele sunt dispuse în verticil. – Din fr. cyclique. Vezi definitia »
oglábnic, oglábnice, s.n. (reg.) colac de cârpă, de pus pe cap, pentru a purta un vas, un coș. Vezi definitia »
FISTÍC s. m. 1. Arbore din țările calde cu flori mici de culoare verde și cu fructe conținând sâmburi comestibili (Pistacia vera). 2. Fruct al fisticului (l), cu sâmburele verde, uleios și plăcut la gust. [Var.: (2) fâstấc s. m.] – Din tc. fistic, ngr. fistíki. Vezi definitia »
PATÉTIC, -Ă, patetici, -ce, adj. 1. Plin de patos, care emoționează, impresionează, înduioșează; plin de emfază, de afectare. 2. (Despre nervi) Care inervează mușchii oblici ai ochiului. – Din fr. pathétique, germ. pathetisch. Vezi definitia »
ANABÁTIC, -Ă adj. 1. (despre vânturi) care posedă o componentă ascendentă. 2. (med.) care crește, se mărește. (< fr. anabatique) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z