Definita cuvantului ortopsihologie
ORTOPSIHOLOGÍE s. f. disciplină psihoeducativă care își propune corectarea sau dirijarea spre anumite scopuri practice a gândirii și activității. (< fr. orthopsychologie)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu ortopsihologie
BOLOMETRÍE s. f. măsurare a intensității radiațiilor. (< fr. bolométrie) Vezi definitia »
ECOPATÍE s. f. manifestare patologică în repetarea fără sens a unor cuvinte sau acțiuni. (< engl. echopathy) Vezi definitia »
SEROPROFILAXÍE s. f. seroterapie profilactică. (< fr. séroprophylaxie) Vezi definitia »
PIROMETRÍE s.f. Ramură a fizicii care studiază măsurarea temperaturilor înalte. ♦ Totalitatea metodelor experimentale de determinare a temperaturilor înalte ale corpurilor. [Gen. -iei. / < fr. pyrométrie]. Vezi definitia »
BEȚÍE, beții, s. f. 1. Stare de intoxicație în care se află omul beat și care se caracterizează prin amețeală, tulburare a minții etc. ◊ Beție cu stupefiante sau beție rece = stare de amețeală și de tulburare a minții, provocată de introducerea în organism a unor stupefiante. ♦ Deprindere sau patimă de a bea băuturi alcoolice în cantități mari. 2. Petrecere cu băutură; chef. 3. Fig. Stare sufletească de tulburare, de uitare de sine, cauzată de o emoție puternică. ♦ Beție de cuvinte = înșirare fără sens de cuvinte; stil umflat, bombastic. ♦ Pornire nestăpânită; furie. – Din beat + suf. -ie. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z