Definita cuvantului oscilator
OSCILATÓR, -OÁRE s. n. 1. sistem fizic care efectuează oscilații. 2. aparat, dispozitiv care, alimentat de la o sursă de energie (electrică), produce unde electromagnetice. (< fr. oscillateur)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu oscilator
COMPEȚITÓR, -OÁRE s. m. și f. v. competitor. Vezi definitia »
DETECTÓR s. n. 1. aparat, dispozitiv pentru detectarea gazelor din mine, a substanțelor toxice de luptă, a radiațiilor nucleare, a undelor radioelectrice, a minelor etc. ♦ ~ de proximitate = aparat electronic care detectează apropierea unei persoane sau a unui obiect de o zonă controlată; ~ de metale = aparat electronic pentru detectarea obiectelor metalice ascunse vederii. 2. ~ de minciuni = aparat în practica organelor de urmărire penală pentru a detecta, prin înregistrarea efectelor fiziologice și a emoțiilor provocate de întrebări, dacă cel interogat spune adevărul sau nu. (< fr. détecteur) Vezi definitia »
ALIMENTATÓR, -OÁRE I. adj. care alimentează. II. s. n. dispozitiv pentru alimentarea unei mașini cu combustibil, cu materie primă de prelucrat. (< fr. alimentateur) Vezi definitia »
GRAMINIVOR, â??Ă? adj. Care se hrĂ?nește cu iarbĂ?. -Din lat. Graminivorus Vezi definitia »
RELANTISOR, covor relantisor, s.n. Spațiu amenajat rutier cu scopul limitării vitezei, de obicei înaintea unei intersecții. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z