Definita cuvantului ovoidal
OVOIDÁL, -Ă adj. ovoid. (< fr. ovoïdal)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu ovoidal
SERIÁL, -Ă, seriali, -e, adj., serialuri, s. n. 1. S. n. Roman1 sau film care apare pe fragmente prezentate succesiv. 2. Adj. (Cu caracter) de serie, în serie. ◊ Muzică serială = serialism. [Pr.: -ri-al] – Din engl. serial. Vezi definitia »
GEOMETRÁL, -Ă adj. Care reproduce în proiecție orizontală dispunerea și proporțiile unei lucrări de arhitectură. [< fr. géométral]. Vezi definitia »
BRUTÁL, -Ă, brutali, -e, adj. Lipsit de delicatețe, aspru; grosolan, necioplit. – Fr. brutal. Vezi definitia »
CONSTITUȚIONÁL, -Ă adj. 1. referitor la constituție (I). 2. conform cu constituția (II), bazat pe existența acesteia. ♦ comisie ~ă = comisie însărcinată cu elaborarea unei constituții (II); drept ~ = a) totalitatea drepturilor fundamentale care reglementează relațiile privitoare la orânduirea social-economică și de stat; b) ramură a dreptului care studiază drepturile și îndatoririle cetățenilor prevăzute în constituție (II); monarhie ~ă = sistem politic în care puterea monarhului este limitată de constituție. (< fr. constitutionnel) Vezi definitia »
PASCÁL1, pascali, s. m. Unitate de măsură pentru presiune, egală cu presiunea exercitată de un newton pe o suprafață de un metru pătrat. – Din fr. pascal. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z