Definita cuvantului oximoron
OXIMORÓN s. n. figură de stil constând în a îmbina două cuvinte în aparență contradictorii, incompatibile, pentru a da expresiei un caracter usturător. (< fr., gr. oxymoron)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu oximoron
CENTIRÓN s.n. Centură (militară). [< fr. ceinturon]. Vezi definitia »
gomón (-nuri), s. n.1. Ceartă, dispută. – 2. Adunare. Sl. (pol., rus.) gomon (Cihac, II, 124; DAR). – Der. gomoni, vb. (a vorbi, a discuta; refl., a se pune de acord, a se învoi), cf. rus. gomoniti „a face zgomot”. Vezi definitia »
DODECAGÓN s.n. Poligon cu douăsprezece laturi și douăsprezece unghiuri. [< fr. dodécagone, cf. gr. dodeka – douăsprezece, gonia – unghi]. Vezi definitia »
COMISIÓN, comisioane, s. n. 1. Însărcinare dată unei persoane de a procura sau de a transmite ceva; serviciu făcut cuiva în urma unei astfel de însărcinări. 2. (Jur.) Contract în baza căruia o persoană tratează afaceri comerciale în nume propriu, dar pe socoteala altei persoane, în schimbul unei remunerații (procentuale). ♦ Remunerație (procentuală) primită de o persoană, de o bancă etc. care a mijlocit o afacere comercială sau care a efectuat un serviciu. [Pr.: -si-on] – Din fr. commission. Vezi definitia »
LIMNOPLANCTÓN s. n. plactonul lacurilor și al apelor stătătoare dulci. (< fr. limnoplancton) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z