Definita cuvantului palmipede
PALMIPÉDE s. n. pl. supraordrin de păsări înotătoare cu picioarele palmate (2). (< fr. palmipèdes)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu palmipede
BĂLĂCESCU-DEMETRIADE, Lucia (1895-1979, n. București), pictoriță și graficiană română. Peisaje citadine și marine de mici dimensiuni, scene din viața cotidiană, tratate cu rafinament și vervă; naturi moarte. Vezi definitia »
DE1 conj. I. (Exprimă raporturi de subordonare) 1. (Introduce o propoziție condițională) În cazul că, dacă. 2. (Precedat de „și” introduce o propoziție concesivă) Cu toate că, deși, și dacă. Obraznicul, și de-i cu obraz, tot fără obraz se poartă. ♦ Chiar dacă. 3. (Introduce o propoziție finală) Ca (să), pentru ca (să). 4. (Introduce o propoziție consecutivă) Încât, că. 5. (În legătură cu „ce”, introduce o propoziție cauzală) Fiindcă, pentru că. 6. (Introduce o propoziție subiectivă) Dacă. ♦ Că. 7. (Introduce o propoziție interogativă indirectă) Dacă. 8. (Introduce o propoziție completivă directă sau indirectă) Să. 9. (Introduce o propoziție atributivă) Are obicei de aruncă scrisorile. 10. (Introduce o propoziție predicativă) În așa fel încât, în situația să... II. (Exprimă raporturi de coordonare) 1. (Pop.: leagă două propoziții copulative) Și. 2. (În corelație cu sine însuși, introduce propoziții disjunctive) Sau... sau, ori... ori. III. (Introduce propoziții optative) O, dacă...! IV. (În expr.) De ce... de ce sau de ce... de aceea..., de ce... tot... = cu cât... cu atât... – Cf. alb. de. Vezi definitia »
ARAHNÍDE s.f.pl. Clasă de animale nevertebrate, cuprinzând păianjenii, scorpionii etc.; (la sg.) animal din această clasă. [Sg. arahnidă. / < fr. arachnides, cf. gr. arachne – păianjen]. Vezi definitia »
șéde s.f. (reg.) suprafață plană care prelungește cuptorul în afară și pe care se poate ședea sau dormi. Vezi definitia »
GOURDE GURD/ s. f. unitate monetară în Haiti. (< fr. gourde) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z