Definita cuvantului panalgie
PANALGÍE s. f. durere difuză în întregul corp. (< pan- + -algie)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu panalgie
REZERVÁȚIE, rezervații, s. f. 1. (Adesea urmat de determinarea „naturală”) Teritoriu ocrotit prin lege, pe care nu se pot face transformări, deoarece în cuprinsul lui se găsesc plante, animale, minereuri sau formații geologice rare, care prezintă importanță din punct de vedere științific. 2. Întindere redusă din teritoriul unui stat pe care este silită să locuiască populația de o anumită rasă aflată pe teritoriul acelui stat. – Din fr. réservation. Vezi definitia »
MORFONEMÍE s. f. ramură a lingvisticii care studiază structura materială a componentelor vocabularului. (< morfo- + /fo/nemie) Vezi definitia »
ILÚZIE, iluzii, s. f. 1. Percepție falsă a unui obiect prezent înaintea ochilor, determinată de legile de formare a percepțiilor sau de anumite stări psihice sau nervoase. 2. Fig. Situație în care o aparență sau o ficțiune este considerată drept realitate; speranță neîntemeiată, dorință neîndeplinită; amăgire; himeră. ◊ Expr. A(-și) face iluzii = a nădăjdui sau a face să nădăjduiască lucruri irealizabile; a (se) amăgi. A-și pierde iluziile = a rămâne dezamăgit. [Var.: (înv.) iluziúne s. f.] – Din fr. illusion, lat. illusio, -onis. Vezi definitia »
DACNOMANÍE s. f. impuls patologic de a mușca. (< fr. dacnomanie) Vezi definitia »
EVACUÁȚIE s.f. Evacuare. [Pron. -cu-a-, var. evacuațiune s.f. / < fr. évacuation]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z