Definita cuvantului pantograf
PANTOGRÁF s. n. 1. instrument cu care se reproduce direct (la scară) un desen, un plan, o hartă etc. 2. dispozitiv pentru măsurarea conturului secțiunii transversale a unei excavații, galerii, a unui tunel etc. 3. priză de curent pentru vehicule cu tracțiune electrică, prin care se face legătura cu firul aerian. (< fr. pantographe)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu pantograf
ACCELEROGRÁF, accelerografe, s. n. Accelerometru care înregistrează accelerațiile în funcție de timp. – Fr. accélérographe. Vezi definitia »
HIPERBOLOGRÁF s. n. aparat care permite trasarea hiperbolei (2) în mișcări continue. (< fr. hyperbolographe) Vezi definitia »
ALVEOGRÁF s. n. aparat pentru determinarea capacității făinii de a forma cu apa un aluat bun; extensimetru. (< fr. alvéographe) Vezi definitia »
SEISMOGRÁF, -Ă I. s. n. 1. aparat foarte sensibil, pentru înregistrarea mișcărilor seismice. 2. aparat în prospecțiuni geofizice pentru a înregistra vibrațiile produse de anumite explozii subterane. II. s. m. f. specialist în seismografie. (< fr. séismographe) Vezi definitia »
hirográf (hirográfe), s. n. – Autograf, document sub semnătură privată. Ngr. χειρόγραφον. Sec. XVIII. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z