Definita cuvantului panzofie
PANZOFÍE s. f. stăpânire enciclopedică a tuturor cunoștințelor aparținând disciplinelor umane; știință universală. (< engl. pansophy, lat. pansophia)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu panzofie
DEGENERÁȚIE, degenerații, s. f. (Rar) Degenerare. – Din fr. dégénération. Vezi definitia »
PIRATERÍE s. f. 1. act de violență comis pe mare sau în aer cu scopul de a jefui sau captura ori pentru realizarea în acest mod a unor interese politice. 2. (fig.) jaf, tâlhărie. (< fr. piraterie) Vezi definitia »
FOTOXILOGRAFÍE s. f. procedeu tipografic de copiere a negativului unei fotografii pe o placă de lemn. (< foto1- + xilografie) Vezi definitia »
FILOZOFÍE s.f. 1. Formă a conștiinței sociale, constituind un sistem coerent de noțiuni și idei care reflectă realitatea sub aspectele ei cele mai generale; concepție generală despre lume și viață. ◊ Filozofie lingvistică = teorie neopozitivistă care reduce obiectul filozofiei la termenii limbajului. 2. Totalitatea principiilor metodologice care stau la baza unui anumit domeniu al științei. ◊ Filozofia culturii = disciplină teoretică care se preocupă de definirea genetică, structurală și funcțională a fenomenului culturii. 3. Comportare, fel de a reacționa al cuiva în fața unor lovituri, a unor nenorociri etc.; fel al cuiva de a privi lumea și viața. 4. (Fam.) Problemă greu de rezolvat. [Gen. -iei, var. filosofie s.f. / < lat., gr. philosophia < philein – a iubi, sophia – înțelepciune, cf. fr. philosophie]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z