Definita cuvantului monegasc
MONEGÁSC, -Ă, monegaști, -ste, s. m. și f., adj. 1. S. m. și f. Persoană care face parte din populația de bază a principatului Monaco sau este originară de acolo. 2. Adj. Care aparține principatului Monaco sau populației lui, privitor la acest principat sau la populația lui. – Din fr. monégasque, it. monegasco.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu monegasc
părtnicésc, părtniceáscă, adj. (înv.) particular. Vezi definitia »
Găsesc normal ca substantivul sponsor să aibă echivalentul în verbul a sponsora ( eu sponsorez, tu sponsorezi, etc ) și nu în sponsoriza, particula iza îngreunând un verb tranzitiv preluat din engleză Felicitari pentru o realizare de exceptie, acest dicționar la îndemâna tuturor. Vezi definitia »
CĂSĂTORÉSC, -EÁSCĂ, căsătorești, adj. (Rar) De căsătorie, privitor la căsătorie. – Căsător (înv. „soț” < casă1 + suf. -ător) + suf. -esc. Vezi definitia »
basc (-că), adj. – Din Țara Bascilor. Fr. basque.Der. bască, s. f. (beretă). S-a spus înainte și bască (‹ fr. basque) pentru „fustă lungă”; cuvîntul a ieșit din uz o dată cu moda. Același lucru se poate spune despre baschină, din fr. basquine. Vezi definitia »
sântiliésc, -eáscă, adj. (reg.; în sintagmă) pere sântiliești = varietate de pere timpurii, care se coc pe la jumătatea lunii iulie (de sf. Ilie). Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z