Definita cuvantului pasiviza
PASIVIZÁ vb. I. tr., refl. (despre metale, aliaje) a face să capete, a căpăta pasivitate (2). II. tr. a efectua transformarea pasivă a unei fraze active. III. refl. (despre cuvinte) a intra în vocabularul pasiv. (după fr. passiver)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu pasiviza
DECLORIZÁ, declorizez, vb. I. Tranz. A curăța apa de clorul rămas după dezinfecția ei. – Din fr. déchloriser. Vezi definitia »
VIZÁ2 vb. I. tr. 1. A prinde în câmpul unui aparat optic un obiect sau un punct de pe un teren, care trebuie observat; (p. ext.) a ochi. 2. (Fig.) A avea în vedere, a se referi, a face aluzie la ceva; a urmări, a avea ca scop. [< fr. viser, cf. lat. visus – văzut]. Vezi definitia »
ALCOOLIZÁ vb. I. 1. tr. A mări concentrația de alcool dintr-o soluție. 2. refl. A consuma în mod abuziv băuturi alcoolice; a deveni alcoolic. [< fr. alcooliser]. Vezi definitia »
STIGMATIZÁ, stigmatizez, vb. I. Tranz. 1. A arunca asupra cuiva sau a ceva disprețul public, a condamna cu toată severitatea; a înfiera, a dezonora. 2. (Înv.) A aplica (cu fierul roșu) stigmatul pe corpul sclavilor sau al delincvenților. – Din fr. stigmatiser. Vezi definitia »
POLIMERIZÁ, polimerizez, vb. I. Tranz. și intranz. A (se) uni (spontan sau prin diverse reacții chimice) mai mulți monomeri în polimeri, prin păstrarea compoziției procentuale inițiale și așezarea atomilor în moleculă. – Din fr. polymériser. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z