Definita cuvantului climax
CLÍMAX, climaxuri, s. n. 1. Fază finală într-o succesiune ecologică, în care există o relativă stabilitate a biocenozei și o corespondență a ei cu clima și cu solul 2. Figură de stil care constă în desfășurarea ascendentă a ideilor, acțiunii etc. dintr-o operă. – Din fr. climax.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu climax
AX s. n. 1. organ de mașină care susține diferite elemente ce se rotesc; osie. 2. ~ cerebrospinal = ansamblu anatomic și funcțional, din creier și măduva spinării. (< fr. axe, lat. axis) Vezi definitia »
PNEUMOTORÁX s.n. (Med.) Metodă de tratament al tuberculozei (care constă în introducerea artificială a aerului în cavitatea pleurală, comprimând și imobilizând astfel plămânul până la vindecarea completă). ♦ Acumulare de gaze sau de aer în cavitatea pleurală. [< fr. pneumothorax, cf. gr. pneumon – plămân, thorax – piept]. Vezi definitia »
HEMOPNEUMOTORÁX s. n. acumulare de sânge și aer în cavitatea pleurală, ca urmare a unui traumatism. (< fr. hémopneumothorax) Vezi definitia »
OPOPONAX s. m. plantă erbacee umbeliferă, din țările calde ale Europei și Asiei, cu frunze penate și flori gălbui, din care se extrage o rășină, folosită în parfumerie și medicină; (p. ext.) rășina însăși. (< fr., lat. opoponax) Vezi definitia »
PIOTORÁX s.n. (Med.) Inflamație, puroi în cavitatea pleurală; pleurezie purulentă. [< fr. pyothorax, cf. gr. pyon – puroi, thorax – torace]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z