Definita cuvantului pater
PÁTER s. m. preot, călugăr catolic. (< lat. pater)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu pater
INFER adj. inv. (despre ovar) situat dedesubtul punctelor de inserție ale sepalelor, petalelor sau staminelor. (< fr. infère, lat. inferus) Vezi definitia »
CHILIFÉR adj.n. Vase chilifere = vasele limfatice ale intestinului, în care se absoarbe chilul. [< fr. chylifère, cf. gr. chylos – suc, lat. ferre – a purta]. Vezi definitia »
SER, seruri, s. n. Partea lichidă a sângelui. ♦ Lichid extras din sânge sau preparat pe cale artificială care conține un anumit anticorp sau o secreție glandulară și este folosit în scopuri terapeutice. ◊ Ser sangvin = plasmă sangvină din care s-a extras fibrinogenul. Ser imun = ser sangvin provenit de la un animal vaccinat care, introdus în organism, conferă o imunitate pasivă. Ser fiziologic = soluție salină foarte diluată, apropiată de compoziția serului sangvin, folosită pentru a înlocui pierderile mari de lichide sau de sânge în diferite boli, pentru dizolvarea unor antibiotice etc. – Din fr. sérum, lat. serum. Vezi definitia »
LER, leruri, s.n. Cuptorul de la mașina de gătit, frigătoare (Transilvania) Vezi definitia »
CONDOTIÉR, condotieri, s. m. (Înv.) Căpetenie de mercenari, care se angaja în serviciul unui oraș, al unui principe sau al papii, în Italia. [Pr.: -ti-er] – Din it. condottiere. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z