Definita cuvantului patină
PATÍNĂ2 s. f. 1. strat subțire format sub acțiunea factorilor climatici pe suprafața obiectelor sau a construcțiilor de metal, de piatră etc., dându-le un aspect de vechime. 2. strat artificial cu care se acoperă unele obiecte, în scopuri decorative, pentru a crea impresia de vechime sau pentru a le proteja de eroziune. (< fr. patine)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu patină
VIBROFORÉZĂ s. f. instalație de foraj prin vibrație. (< fr. vibroforeuse) Vezi definitia »
CELOIDÍNĂ s.f. Soluție concentrată de piroxilină, folosită la secționarea fină a țesuturilor care urmează să fie examinate la microscop. [Pron. -lo-i-. / cf. germ. Keloidine]. Vezi definitia »
CĂNĂRÍȚĂ, cănărițe, s. f. Femela canarului. – Canar + suf. -iță. Vezi definitia »
ANAMNÉZĂ s. f. 1. Reamintire a ideilor pe care sufletul le-ar fi cunoscut într-o existență anterioară. 2. Totalitatea datelor pe care medicul le capătă interogând bolnavul cu privire la apariția și evoluția bolii de care suferă, la antecedentele ei etc. – Din fr. anamnèse. Vezi definitia »
BORDÚRĂ (‹ fr.) s. f. 1. Marginea proeminentă a unui organ de mașină tubular, executată prin bordurare, turnare, sudare etc. 2. Bandă îngustă formată din blocuri de piatră, servind la mărginirea trotuarelor și a refugiilor. 3. Riglă de alamă folosită la tipărirea tabelelor sau la lucrările tipografice de ornamentație. 4. Fîșie, bandă sau dungă aplicată ca podoabă pe marginea unui obiect etc.; chenar. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z