Definita cuvantului clinometru
CLINOMÉTRU, clinometre, s. n. Nume dat mai multor instrumente care servesc la măsurarea unghiurilor în plan vertical față de orizont, a unghiurilor zenitale față de verticala unui loc, a unghiului format de un strat geologic sau de suprafața pământului cu un plan orizontal etc. – Din fr. clinomètre.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu clinometru
KILOGRAMMÉTRU, kilogrammétri, s.m. Unitate de măsură a lucrului mecanic și a energiei, egală cu efortul necesar pentru deplasarea unei greutăți de 1 kg cu 1 m. (Sil. -gram-, -tru) [sg. art. kilogrammétrul, pl. art. kilogrammétrii; Simb. kgm] (din fr. kilogrammètre) [def. MDN] Vezi definitia »
DENTIMÉTRU s.n. (Med.) Instrument folosit în chirurgia dentară pentru a măsura perimetrul dintelui la nivelul coletului. [< fr. dentimètre]. Vezi definitia »
XILOMÉTRU s.n., pl. xilométre Vezi definitia »
CAPACIMÉTRU s.n. Aparat pentru măsurarea capacităților electrice. [< fr. capacimètre]. Vezi definitia »
CĂLUGĂRU, Alice (pseud.: Alice Orient) (1886- înainte de 1940, Paris), scriitoare română. Stabilită la Paris (1906). Lirică romantică („Viorele”), dominată de sentimentalism și livresc, sau simbolistică. Un roman poematic, cu elemente autobiografice („Tunica verde”), scris în limba franceză. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z