Definita cuvantului clișeu
CLIȘÉU, clișee, s. n. 1. Imagine fotografică negativă (pe peliculă de film sau pe sticlă) obținută în camera obscură și după care se face reproducerea fotografică; p. ext. placă sau film fotografic impresionat, developat și fixat. 2. (Tipogr.) Planșă de metal, de lemn etc. pe care s-a reprodus sau s-a gravat o imagine, spre a fi imprimată. 3. Fig. Formulă stilistică, expresie etc. banalizată din cauza repetării excesive; șablon. – Din fr. cliché.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu clișeu
ANEU s.m. 1. om neimportant , prost , fraier , provenit din prescutarea A.N.(autor necunoscut) , regionalism din brăila ce caracterizeaza un om care nu se încadreaza într-o gașca de cartier. Vezi definitia »
PENTRU CĂ AȘA VREAU EU c-așa vrea mușchii mei, de chichi, de michi, de trei lei ridichi; de chichi, de-un leu ridichi, de-un leu bomboane și de restul mentosane; de chichiri, michiri; de iordan / de Iorgu; de Madagascar; de pamplezir; de piele; de sanchi. Vezi definitia »
BOVIDÉU, bovidee, s. n. (La pl.) Familie de mamifere rumegătoare artiodactile, cu coarne persistente; (și la sg.) animal care face parte din această familie. [Var.: bovíd s. n.] – Din fr. bovidés. Vezi definitia »
MELESTÉU, melesteie, s. n. (Reg.) Făcăleț. – Magh. mállasztó. Vezi definitia »
CHORÉU s.n. v. coreu. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z