Definita cuvantului perfuzor
PERFUZÓR s. n. instrument pentru perfuzie. (< fr. perfuseur)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu perfuzor
AMORTIZÓR s. n. dispozitiv care atenuează șocurile, trepidațiile unui automobil, motor etc. (< fr. amortisseur) Vezi definitia »
ECRAZÓR s. n. instrument chirurgical format din două ramuri care se pot strânge, strivind între ele o porțiune de organ. (< fr. écraseur) Vezi definitia »
RECENZÓR, -OÁRE s.m. și f. Participant la lucrările unui recensământ. [Cf. fr. recenseur]. Vezi definitia »
SECTÓR s. n. 1. (mat.) porțiune dintr-un cerc între două raze concurente. ◊ piesă sau organ de mașină în formă de sector de cerc. 2. porțiune limitată dintr-o suprafață. ◊ (mil.) zona de acțiune a unei unități. ◊ porțiune dintr-un drum care intră în raza unei unități de construcție sau de întreținere. 3. domeniu, ramură de activitate. ◊ diviziune, parte, domeniu în cadrul economiei sau al unor unități administrativ-teritoriale. ♦ ~ social-economic = parte a economiei bazată pe o anumită formă de proprietate asupra mijloacelor de producție. (< fr. secteur, lat. sector) Vezi definitia »
REDRESÓR, -OÁRE I. adj. care redresează. II. s. n. 1. aparat, instalație care transformă curentul electric alternativ în curent continuu. 2. sistem de lentile sau de prisme pentru redarea imaginii unui obiect în poziția sa reală de către un instrument optic. ◊ (med.) aparat pentru redresarea unor malformații osteoarticulare. 3. dispozitiv care readuce în direcția inițială un curent lichid sau fluid care a fost abătut de un obstacol. (< fr. redresseur) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z