Definita cuvantului pergamută
PERGAMÚTĂ s. f. elem. bergamotă.

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu pergamută
LIPÁZĂ s. f. diastază în sucurile digestive, care descompune lipidele. (< fr. lipase) Vezi definitia »
voltă, volte s. f. (cart.) tehnică de trișat constând în amestecarea normală a cărților, cu păstrarea deasupra ori dedesubt a unei informații, cunoscută doar de cel care dă cărțile, introdusă în joc la schimbarea cărților. Vezi definitia »
PINÚLĂ s. f. 1. lamă metalică în care este tăiată o fantă în a cărei axă se află un fir de vizare la capetele unei alidade, servind la determinarea aliniamentelor de teren. 2. pană mică, aripioară. 3. fiecare dintre foliolele care formează o frunză de ferigă. (< fr. pinnule) Vezi definitia »
TRETÍNĂ, tretine, s. f. Amendă pe care o plătea în evul mediu, în Moldova, hoțul prins asupra faptului, egală cu a treia parte din valoarea lucrurilor furate. [Acc. și: trétină] – Cf. sl. tretiĩ. Vezi definitia »
PIȚIPOANCĂ, pitipoance, s.f. 1. Persoană de gen feminin care se distinge printr-un comportament ostentativ, vulgar, și prin superficialitate; deseori o pițipoancă poate fi regasită în poze indecente pe internet prin care speră să fie remarcată. Respectiv cuvantului cocalar pentru genul masculin. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z