Definita cuvantului perigon
PERIGÓN s. n. înveliș floral simplu, nediferențiat în calciu și corolă. (< fr. périgone, lat. perigonium)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu perigon
TIRBUȘÓN s. n. dispozitiv metalic în formă de spirală folosit pentru scoaterea dopurilor de la sticle. (< fr. tire-bouchon) Vezi definitia »
RONRÓN s. n. zgomot surd și continuu produs de un motor sau de o mașină în timpul funcționării. (< fr. ronron) Vezi definitia »
SON s.m. (Fiz.) Unitate de măsură a intensității sunetelor, egală cu intensitatea unui sunet cu frecvența de 1000 de hertzi și cu nivelul de intensitate de 40 de foni. [< fr. son]. Vezi definitia »
BJÖRNSON [biörnson], Bjørnstjerne (1832-1910), scriitor și ziarist norvegian. Nuvele inspirate din viața țărănimii, influențate de vechile saga („Synnove Solbakken”), drame istorice (trilogia „Sigurd Slembe”), psihologice („Paul Lange și Tora Parsberg”) și sociale („Peste puterile noastre”), balade și cîntece cu caracter folcloric, pătrunse de un vibrant patriotism. Premiul Nobel (1903). Vezi definitia »
HADRÓN s.m. (Fiz.) Particulă de masă superioară sau egală cu protonul, supusă interacțiunii foarte slabe, electromagnetice și gravitaționale. [< fr., it. hadron, cf. gr. hadros – greu]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z