Definita cuvantului personificație
PERSONIFICÁȚIE s. f. personificare. ◊ formă de halucinație în vederea și auzirea simultană a unui om în cadrul unor scene de masă ciudate, în cazuri de delir. (< fr. personnification)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu personificație
ALUMINOTERMÍE s. f. Producere de temperaturi înalte prin reacția aluminiului în praf asupra unor oxizi metalici (reacție utilizată la sudarea oțelului în bombele incendiare). – Din fr. aluminothermic. Vezi definitia »
ELECTRONOGRAFÍE s. f. 1. metodă de evidențiere a câmpurilor electrice din corpul uman, precum și a modificărilor acestora, în condiții de boală, utilizând curenții de înaltă tensiune și mică intensitate, în regim de înaltă frecvență. 2. imagine a câmpurilor electrice din corpul uman; clișeu cu o asemenea imagine. (< engl. electronography) Vezi definitia »
ALCOOLOMETRÍE s.f. v. alcoolmetrie. Vezi definitia »
CÓPIE s. f. 1. reproducere exactă a unui text, a unei opere de artă etc.; (peior.) înscris care reproduce întocmai un alt înscris ce constată un act juridic. 3. ~ standard = film care conține pe aceeași peliculă imaginea cât și coloana sonoră, pentru proiecție. (< fr. copie, lat. copia) Vezi definitia »
LACTOZEMÍE s. f. prezența lactozei în sânge. (< fr. lactosémie) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z