Definita cuvantului picturalitate
PICTURALITÁTE s. f. caracterul, însușirea de a fi pictural. (< pictural + -itate)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu picturalitate
SERVILITÁTE s. f. (Rar) Servilism. – Din fr. servilité. Vezi definitia »
RECUNOÁȘTE, recunósc, vb. III. Tranz. 1. A identifica un lucru, o persoană etc. cunoscute mai înainte. ♦ A deosebi ceva după anumite semne caracteristice. ♦ Refl. A-și descoperi în altul trăsăturile caracteristice, a se regăsi în altul. 2. A admite (ca existent, ca bun, ca valabil); a mărturisi. ♦ A considera pe cineva sau ceva merituos, valoros. ♦ A declara că acceptă sau a admite tacit o anumită situație nou creată în relațiile internaționale. ♦ A declara un copil natural ca legitim. 3. (Mil.) A cerceta terenul și pozițiile inamice; a cerceta terenul pe unde urmează să meargă o unitate. 4. A se arăta recunoscător față de cineva sau de ceva. – Re1- + cunoaște (după fr. reconnaître). Vezi definitia »
teremteté interj. – Expresie injurioasă care se pune în gura maghiarilor. Mag. teremtette, înjurătură (Graur, BL, VI, 171). Apare la Budai-Deleanu. Vezi definitia »
FIDELITÁTE s.f. 1. Statornicie, credință (în convingeri, în sentimente etc.); devotament. 2. Exactitate (în prezentarea, în reproducerea unui text etc.). [Cf. fr. fidélité, lat. fidelitas]. Vezi definitia »
SPONGIOZITÁTE s. f. Calitatea de a fi spongios. [Pr.: -gi-o-] – Din fr. spon-giosité. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z